Historia firmy

Pre Gel rozpoczęła się w 1967 roku w Scandiano, kiedy to Luciano Rabboni, założyciel firmy, rozpoczął małą produkcję przetworów owocowych , przeznaczonych dla lokalnych rzemieślników lodziarskich i cukierniczych.

Przez prawie pięćdziesiąt

lat działalności Pre Gel wspomagał rozwój rzemieślniczego sektora lodziarskiego, wprowadzając na rynek wiele wyśmienitych produktów.
Dziś Pre Gel jest jednym z najważniejszych producentów na rzecz szeroko rozumianego rynku surowców cukierniczych i lodziarskich i jest także ważnym punktem odniesienia w dalszym procesie rozwoju i innowacyjności rynku.
Pre Gel jest obecny na całym świecie poprzez swoje trzy zakłady produkcyjne we Włoszech oraz w USA , kilkanaście własnych oddziałów ( Australii, Austrii, Kanadzie, Niemczech, Meksyku, Polsce, Szwajcarii, USA oraz w krajach Ameryki Południowej) a produkty Pre Gel’a są dystrybuowane w ponad 100 krajach świata poprzez szeroką sieć importerów i dystrybutorów.

Od 1967 roku wiele

rzeczy uległo zmianie, ale ponadczasowa filozofia Pre Gel’a pozostała niezmienna:
– Dostarczać wysokiej jakości surowce do produkcji rzemieślniczej, a dzięki własnym technologom wspomagać i doradzać rzemieślnikom cukiernictwa i lodziarstwa w ich produkcji na najwyższym poziomie, pomagając tym samym w osiągnięciu przez nich sukcesu zawodowego.
Od ponad 20 lat PreGel jest obecny także w Polsce ze swoim oddziałem i Ośrodkiem Szkoleniowym w Rzgowie k / Łodzi, licznym zespołem handlowców i technologów oraz siecią dystrybucji na terenie całego kraju.